O autoru

face_new/sasa0.jpg

Mirjana Petrović Filipović

 

1976.g.,Talin, Estonija. Doktorirala na na Filološkom fakultetu u Beogradu. Aktivno se bavi prevođenjem (prevod savremene ruske poezije i poezije srebrnog veka: Aleksandra Petrova, Arkadije Dragomoščenko, Sergej Zavjalov, Aleksandar Skidan, Dmitrij Vodenjikov, Vera Pavlova, Andrej Agejev, Osip Mandeljštam,Maksimilijan Vološin, Andrej Sen-Senjkov, Natalija Azarova, Sergej Birjukov, Pavel Žagun, Arkadije Dragomoščenko...; ruske proze: Vladimir Nabokov, Ana Ahmatova, Marina Cvetajeva-Rajner Marija Rilke, Arkadije Dragomoščenko, Aleksandar Skidan, Dmitrij Dejč...; teoretskih radova: Dmitrij Tokarjev, Anatolij Barzah, Nikolaj Firtič, V. Maslova, Kazimir Maljevič; prevod na ruski jezik srpske poezije i proze u saradnji sa A. Sen-Senjkovim: Ivan V. Lalić, Vasko Popa, Alen Bešić, Nemanja Mitrović, Uroš Kotlajić...). kao i naučno-istraživačkim radom u oblasti književnosti i kulture (objavila više članaka i eseja u domaćim i stranim časopisima)..

Sakura publishing

Ideja i koncept izdanja Sakura publishinga je afirmisanje tekstova koji imaju za cilj bolje razumevanje i tumačenje kulture Dalekog istoka i borilačkih veština poteklih iz njih, prvenstveno od strane domaćih autora.

Naš tim saradnika

Aikikai Srbije

Izdanja Sakura Publishinga su medijski podržana od stane Aikikaija Srbije. Ova izdavačka kuća će nastojati ubuduće da približi našoj publici knjige koje afirmišu slične ideje i vrednosti kao i naša organizacija.

Aikikai Srbije

   Kontakt