O autoru

face_new/sasa0.jpg

Nada Sekulić

 

Nada Sekulić je redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde predaje Uvod u sociokulturnu antropologiju, Antropologiju rata i Studije roda. Objavila je tri monografije: O kraju antropologije, Skriveni rat i Kultura rađanja. Koautorka je više monografija i zbornika i autorka više desetina naučnih radova objavljenih u stručnim časopisima. Oblasti njenog interesovanja su vezane za istoriju I teoriju antropologije, problem interkulturalnosti, antropologiju tela, rata I roda. Objavila je nekoliko radova koji se odnose na kritiku I recepciju istočnih kultura u antropološkoj nauci i u medijskoj kulturi Zapada.

Godinu i po dana je provela u Kini, u provinciji Hubei na Wudangu, trenirajući i u školama borilačkih veština i u poseti daoističkim hramovima. Osnovala je udruženje ”Wu Long Gongfu” za negovanje borilačkog i kulturnog nasledja Wudanga, u okviru kog drži treninge Wudang tai ji-a i gong fu-a.

Sakura publishing

Ideja i koncept izdanja Sakura publishinga je afirmisanje tekstova koji imaju za cilj bolje razumevanje i tumačenje kulture Dalekog istoka i borilačkih veština poteklih iz njih, prvenstveno od strane domaćih autora.

Naš tim saradnika

Aikikai Srbije

Izdanja Sakura Publishinga su medijski podržana od stane Aikikaija Srbije. Ova izdavačka kuća će nastojati ubuduće da približi našoj publici knjige koje afirmišu slične ideje i vrednosti kao i naša organizacija.

Aikikai Srbije

   Kontakt